Drinken, dansen en vooral veel meezingen, de RADIONL Zomertoer was zondag 3 juli in Heerhugowaard. De terugkeer van de Zomertoer is een geslaagd meezingfestijn geworden. Duizenden uitgelaten bezoekers zongen mee met de grootste Hollandse hits.

Na twee jaar was de RADIONL Zomertoer weer in Heerhugowaard. Op ijsbaanterrein 't Kruis kwamen artiesten als Jan Smit, Wolter Kroes, Peter Beense en Frans Bauer voorbij. Organisator Joost de Vries, die tijdens het festival ook zijn nieuwste single 'Dit is wat ik doe' presenteerde, kijkt tevreden terug op het evenement. "Het is super gegaan. Het was druk en heel gezellig. Ik ben ook blij dat de artiesten het leuk vinden om elke keer weer naar Heerhugowaard te komen."

Toch gaven niet alle artiesten zondag acte de présence; organisator Joost de Vries moest tijdens het festival melden dat Mart Hoogkamer niet was gekomen. "Dat was wel een minpuntje, maar uiteindelijk is het toch een fantastisch feest geworden." Veel mensen waren boos op de 'Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon'-zanger en de festivalgangers haalden de afgelopen dagen met middelvingers en boegeroep de krantenkoppen en zelfs nationale televisie. Tegen De Telegraaf reageert het management dat Mart hier 'helemaal niks aan kan doen'. De zanger ligt namelijk doodziek in bed. Ook in televisieprogramma Shownieuws besteden ze aandacht aan het niet-optreden van Mart. "Wat blíjkt nou?", zegt presentator Albert Verlinde, "dit is het enige festival dat ze vergeten waren af te zeggen!"
Pin It
Bekeken: 5951x
https://ee.itk.ac.id/data/