De boeren die maandagochtend het distributiecentrum van de Vomar in Alkmaar blokkeerden zijn inmiddels weer naar huis. Tientallen trekkers stonden op de toegangsweg naar het distributiecentrum, waardoor vrachtwagens van de supermarkt geen kant op konden. "Zonder boeren geen voedsel", aldus één van de boeren.

Eerder op de dag zei een demonstrant nog tegen mediapartner NH Nieuws dat de boeren van plan waren 'er net zolang te blijven staan tot het kabinet de eisen van de boeren inwilligt'. "Desnoods staan we er drie of vier dagen."

Naast boeren waren maandag ook burgers met rode boerenzakdoeken naar het distributiecentrum gekomen om hun steun te betuigen. "Blijf volhouden", roept een man op de fiets die even een kijkje komt nemen.

De politie is er wel bij om te zorgen dat de situatie niet uit de hand loopt. "We wilden een publieksvriendelijke actie op poten zetten, daarom zijn we vanmorgen al vroeg vertrokken, zodat het overige verkeer geen last van ons heeft", vertelt een van de demonstranten. Terwijl de vrachtwagenchauffeurs staan te wachten, komen er zelfs boeren met koeken aanzetten.

Een chauffeur van Bolletje kwam maandagochtend uit Almelo om spullen af te leveren bij de Vomar. "Ik wist wel dat er iets aan zat te komen, maar ik heb het erop gegokt. Ik begrijp wel waarom ze boos zijn, maar de vraag is of ik vandaag nog kan lossen. We moeten het maar afwachten."

Personeel van het distributiecentrum was minder begripvol: ze begonnen een tegenactie. Met een vrachtwagen en personenauto's werd voor korte tijd de Diamantweg, de belangrijkste toegangsweg naar het bedrijventerrein, afgesloten. Daardoor konden de trekkers geen kant meer op, maar ook andere bedrijven op bedrijventerrein Boekelermeer werden daardoor onbereikbaar. "Het is erg kinderachtig en bedoeld om ons zwart te maken", aldus een van de boeren.

Reactie Vomar

Vomar is om een reactie gevraagd met betrekking tot de blokkade. Vomar laat weten 'ervoor te kiezen' hier geen reactie op te geven.

Pin It
Bekeken: 7999x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/