Maarten Poorter had al de goedkeuring van de gemeenteraad en is nu ook door de ministerraad voorgedragen als de eerste kroonbenoemde burgemeester van Dijk en Waard.

Omdat de gemeente meer dan 50.000 inwoners heeft moest de voordracht worden besproken in de ministerraad. Nu de benoeming akkoord is, staat er voor Maarten Poorter niks meer in de weg om burgemeester van Dijk en Waard te worden.

De 43-jarige Poorter is opgegroeid in Nijkerk en woont al tientallen jaren in Amsterdam. "Mijn vrouw ging vroeger vaak in Bergen op vakantie en heeft mij ook weleens meegenomen naar deze streek", vertelde hij eerder aan Dijk en Waard Centraal. "Het is een prachtige gebied en toen ik de vacature voorbij zag komen ben ik me alleen maar meer gaan verdiepen in de omgeving en de mooie gemeente." Tot een aantal weken geleden was Poorter stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-Oost, maar vanaf woensdagavond 13 juli is hij de eerste kroonbenoemde burgemeester.

Die avond zal Maarten Poorter tijdens een bijzondere raadsvergadering worden beëdigd door Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland. De vergadering wordt live uitgezonden op het televisie- en Youtubekanaal van Streekstad Centraal (Ziggo kanaal 47) en vis de websites van de gemeente Dijk en Waard en Dijk en Waard Centraal (klik op het televisie-icoon).
Pin It
Bekeken: 1594x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/