Op de Middenweg in Heerhugowaard woedt dinsdagavond een zeer grote hooibrand. De hooiberg van 40 bij 40 meter staat van voor tot achter volledig in brand. De eerste melding kwam rond 18:30 uur bij de alarmcentrale binnen. Negen minuten later werd al opgeschaald naar 'middelbrand'. Met onder meer drie tankautospuiten wordt geprobeerd de brand onder controle te krijgen. De korpsen uit onder meer Noord-Scharwoude en Zuid-Scharwoude zijn opgeroepen om assistentie te verlenen. De brandweer was tot 20:00 uur druk bezig met de aanleg van een transportleiding voor bluswater vanaf een kanaal in de buurt.

Het gaat om hooibalen van gemeentegras achter een woonboerderij die hier worden verzameld door ingehuurde bedrijven. De brandweer is momenteel een plan van aanpak aan het maken wat er met de bult moet gebeuren aangezien het geen simpele brand is die makkelijk te blussen valt met water.

De rook trekt richting Nieuwe Niedorp. Er zijn meetploegen opgeroepen om in de omgeving gevaarlijke stoffen te meten die mogelijk vrij komen in de rook. Bewoners wordt geadviseerd ramen en deuren de sluiten. De rook trekt laag weg en daardoor is er weinig zicht op de doorgaande weg. De Middenweg is wel deels afgesloten voor het verkeer. (foto's: GLOCALmedia)
Pin It