Er valt zaterdag 23 juli genoeg te beleven bij Het Behouden Huis in Oudkarspel. Het dorpshuis organiseert een zomerfeest; overdag zijn er verschillende activiteiten en 's avonds is er een openlucht filmvoorstelling.

Het feest wordt om 14:00 uur gestart met een knutselclub voor kinderen van zeven tot twaalf jaar en met een yoga-workshop van Laura Murgia. Om 15:00 uur gaat smartlappenkoor Smartsingers optreden met accordeonist en dirigent Sjaak Wester. Het koor zingt niet alleen levensliederen, maar ook Nederlandstalige meezingers. Het bruisende Cubaanse temperament kan vanaf 16:00 uur beleeft worden met het Alkmaarse trio Los Bandos en rond 18:30 uur brengen Susan Harpenau en haar saxofonist  jazz naar Het Behouden Huis.

De grote finale van het Zomerfeest is de openlucht filmvoorstelling van 'Yesterday'.  In de muzikale feelgood comedy ontdekt Jack dat bij een wereldwijde stroomstoring de hele wereld, behalve hij The Beatles vergeten is. Binnen een mum van tijd is Jack wereldberoemd met nummers van The Beatles en wil iedereen meer weten van deze getalenteerde muzikant.

De toegang tot het festival is gratis. Alleen het eten en drinken op het plein kost geld. Voor de film moeten geïnteresseerden een eigen stoel meenemen.
Pin It