De Nederlandse gemengde estafetteploeg, met daarin als derde loper Tony van Diepen, heeft tijdens het WK Atletiek in Eugene (VS) zilver veroverd op de 4x400m mixed teams. De 26-jarige Heerhugowaarder en zijn collega's Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver en Femke Bol verbeterden bovendien hun eigen nationale record naar  3:10.36 min.

Bonevacia liep een solide eerste ronde, waarna Klaver als derde het stokje afleverde aan Van Diepen, achter de VS en de Dominicaanse Republiek. Van Diepen gaf aanvankelijk wat toe, maar toonde zijn sterke tweede deel en hield het gat ongeveer gelijk. Slotloopster Bol zag de Amerikaanse vervolgens weglopen en ze kwam niet dichter bij de nummer twee. Maar op de laatste 80m veranderde alles. De Amerikaanse stortte in, en de Dominicaanse pakte de leiding kort voor de finish. Maar ook bij haar was het beste eraf, terwijl Femke Bol alleen maar harder leek te gaan. Ook zij passeerde de VS en finishte zelfs nog bijna als eerste.

Het zilver van Van Diepen en co is de 20e Nederlandse medaille in de WK-geschiedenis. Woensdag 02:20 uur Nederlandse tijd komt hij uit in de series 800m. Donderdag vroeg zijn de halve finales en haalt hij zelfs de finale zaterdag vroeg, dan zal hij de 4x400m mannen series sowieso skippen. De finale 4x400m is zondag vroeg. (archieffoto: Bjorn Paree)
Pin It