Kogelstootster Jessica Schilder is zaterdag derde geworden tijdens het WK Atletiek in Eugene, Verenigde Staten. De Hera-atlete deed dat met een verbetering van haar eigen nationale record naar 19,77m. Chase Ealey (VS) pakte de titel met 20,42m en Lijiao Gong (China) zilver met 20,39m. Sarah Mitton (Canada) maakte het nog superspannend met haar laatste stoot. Maar op het scorebord verscheen 19,77m, en omdat haar tweede beste resultaat minder was, stootte ze Schilder net niet van het podium.

Vrijdag kwalificeerde Jessica zich direct voor de eindstrijd met een afstand van 19,18m. Een grote geruststelling, want ze vindt de voorronden eigenlijk spannender. In de finale stootte het pas 23-jarige talent, dat tegenwoordig op Nationaal Sportcentrum Papendal traint, eerst ongeldig. Haar tweede poging was raak en leverde 19,77m op. Na nog een foutpoging en 19,53m, kwam ze nogmaals tot 19,77m.  Nadat haar brons veilig was, stootte de Heraan nog iets verder, maar wel net buiten de sector. Saillant detail is dat vooral Mitton Schilder tijdens de voorronden had geholpen om kalm en gefocust te blijven. Er waren echter geen 'hard feelings' maar oprechte felicitaties.

"Ik denk dat het straks nog even binnen moet komen", zei Schilder achteraf tegen de NOS. "Het was een bizar toernooi. Ik had niet verwacht om met deze afstand op het podium te komen. Ik ben heel tevreden". Zij en haar coach dachten dat voor het podium boven de 20 meter nodig was. "Ik heb enorm genoten en heel veel geleerd. Ik ben heel erg blij."

Het WK-brons is een mooie opsteker in de aanloop naar het toernooi waar het voor Jessica deze zomer écht om gaat: het EK volgende maand in München, Duitsland. Ze voert de Europese seizoensranglijst aan en heeft binnen Europa eigenlijk maar een écht grote concurrente. (archieffoto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 1371x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/