De politie ergert zich er groen en geel aan, filmende omstanders bij ongelukken. Begin deze maand werden de hulpdiensten gehinderd bij een dodelijk ongeval op de N242 en maandag was het bij een ongeluk op diezelfde provinciale weg weer raak. De politie heeft die laatste keer twee filmende bestuurders op de bon geslingerd en doet een oproep: "Stel dat jij of je familie betrokken raakt bij een ongeluk, dan wil je toch ook niet allerlei beelden online zien? Stop met het filmen van ongelukken!"

Na het dodelijke ongeval op de N242 van 4 juli was de ergernis bij de politie groot en toen omstanders zich afgelopen maandag bij een ongeluk op diezelfde N242 ook niet onder controle konden houden, was de maat vol. Twee bestuurders die filmend langs de plaats van het ongeluk gingen, werden op de bon geslingerd.

Volgens een politiewoordvoerder is het niets nieuws dat mensen ongelukken filmen, maar moet dat nou eens afgelopen zijn. "We zien het steeds vaker gebeuren. Het is niet alleen dat hulpdiensten tijdens hun werk gehinderd worden, maar ook dat familie en vrienden geconfronteerd kunnen worden met beelden van een ongeluk." De woordvoerder heeft een advies voor omstanders bij een ongeluk: "Stel dat jij of je familie betrokken raakt bij een ongeluk, dan wil je ook niet allerlei beelden online zien. Denk daar eerst over na."
Pin It
Bekeken: 4145x
https://ee.itk.ac.id/data/