De actuele waterkwaliteit bij het Strand van Luna is in orde, dat is de boodschap van de gemeente Dijk en Waard. Voor het hele zomerseizoen geldt een negatief zwemadvies, maar volgens de gemeente valt de waterkwaliteit 'nagenoeg altijd' binnen de vastgestelde normen. "Het zwemwater is prima."

Met het mooie weer nemen veel mensen een duik in het Heerhugowaardse water en volgens de gemeente is daar ondanks een negatief zwemadvies niks mis mee. "Het advies is gebaseerd op basis van de meetgegevens van de laatste vier seizoen en zegt dus iets over het gemiddelde van de afgelopen vier jaar en niet over de actuele kwaliteit van het zwemwater", zo concludeert de gemeente. "In de afgelopen vier jaar is een aantal keer incidenteel de waarde sterk overschreden, waarop het negatieve zwemadvies is gebaseerd. Het lijkt er op dat dit veroorzaakt werd door uitwerpselen van ganzen nabij het meetpunt."

Tijdens het badseizoen wordt het zwemwater elke week op een vaste locatie gemeten en de waarden zorgen bij de gemeente niet tot paniek. "De zwemkwaliteit valt nagenoeg altijd binnen de vastgestelde normen. Het zwemwater is prima."
Pin It