Tony van Diepen is niet verder gekomen dan de halve finales 800 meter van het WK Atletiek in de Amerikaanse stad Eugene. De 26-jarige Heerhugowaarder leek lange tijd kansrijk, maar eindigde uiteindelijk als zesde in 1:46.70 min, ruimschoots onvoldoende voor een finaleplaats. Hij was teleurgesteld, maar zei wel veel geleerd te hebben.

Van Diepen heeft dit seizoen een aantal keren uitstekend gepresteerd op grote internationale wedstrijden, maar twee 800m races in twee dagen, dat was nieuw. Daarnaast zijn kampioenschapsraces anders omdat er geen tempomaker wordt ingehuurd. Deelnemers lopen doorgaans dichter op elkaar tot een eindsprint, en dat leidt nog wel eens tot incidentjes en soms valpartijen.  Ook Van Diepen's race ging niet vlekkeloos en dat kostte hem naar eigen zeggen extra energie. Wellicht zat de zilveren 4x400m mixed estafette finale ook nog een beetje in de benen.

"Dit is mijn beste prestatie ooit op een WK, dus wat dat betreft mag ik tevreden zijn", aldus Van Diepen tegen de NOS. "Maar ik had gehoopt dat ik beter zou lopen. Het was mijn dag niet. Ik ben nog niet compleet als loper en heb nog wat leren."

De Heerhugowaarder die doorgaans op Nationaal Sportcentrum Papendal verblijft maakt ook deel uit van het 4x400m mannenteam. De series zijn zaterdagochtend 02:40 uur Nederlandse tijd. Of Van Diepen dan fris genoeg is of dat de bondscoach een invaller inzet, is nog niet duidelijk. De finale is zondagochtend om 04:35 uur. (archieffoto: Bjorn Paree)
Pin It