De Nederlandse 4x400m mannenploeg is tijdens het WK Atletiek de finale misgelopen met slechts één honderdste van een seconde. Tony van Diepen, die niet was opgesteld omdat hij de dag ervoor nog deelnam aan de halve finales 800m, kreeg daardoor geen kans om nog eens op het mondiale toernooi in Eugene (VS) uit te komen.

De 26-jarige Heerhugowaarder begon het WK sterk met het Nederlandse 4x400m mixed team. 'Tony two laps' en co plaatsten zich probleemloos voor de finale en behaalden daarin een fantastische tweede plek met een nieuw nationaal record. Nederland bereikte daarmee bovendien de mijlpaal van 20 medailles op wereldkampioenschappen. De series 800m gingen voor Van Diepen ook gesmeerd, maar tot zijn grote teleurstelling kwam hij in de halve finales ruimschoots tekort.

Een kans om zich te revancheren kreeg hij echter niet. Tijdens de Olympische Spelen 2021 in Tokio behaalde het 4x400m mannenteam met daarin Van Diepen verrassend zilver, in Eugene werd het zonder hem een vijfde plaats in de eerste serie met een tijd van 3:03.14 min. De acht finaleplekken waren voor de drie beste teams per serie, plus de twee snelste 'verliezers'. Het oranjeteam wachtte dan ook in spanning de tweede serie af. Daarin kaapte het Franse team het laatste plekje voor de neus van de Nederlanders weg met 3:03.13. (foto: Bjorn Paree)
Pin It