Advocaat Kim van Hoogmoed heeft maandag de rechtbank verzocht om de zaak tegen de 28-jarige Tomasz A. nog dit jaar inhoudelijk te behandelen. De thuisloze Pool staat terecht voor een overval op spareribszaak Ribs & Co in Beverwijk en wordt verdacht van doodslag en twee pogingen daartoe.

De politie trof vorig jaar op 28 mei een bloedbad aan in de Beverwijkse eettent. Een gewapende overval had plaatsgevonden, waarbij de 54-jarige medewerker Adel uit Noord-Scharwoude kwam te overlijden. De koks van het restaurant, broers van 61 en 66 jaar oud, overleefden de overval, maar waren er slecht aan toe. De een liep een zware hersenbeschadiging op en de ander raakte halfzijdig verlamd.

De advocaat van Tomasz A. benadrukte maandag tijdens de zitting hoe lang de man wacht op de inhoudelijke behandeling. Ze deed geen verzoek om haar cliënt vrij te krijgen, maar vindt wel dat de inhoudelijke behandeling nog dit jaar moet gebeuren. In oktober staat opnieuw een pro-formazitting gepland. Het is niet bekend of het verzoek van de advocaat wordt ingewilligd.
Pin It