Handhavers in Dijk en Waard kunnen volgend jaar beschikken over handboeien. Dat blijkt uit antwoorden van het college op vragen van Senioren Dijk & Waard. Het Rijk heeft het mogelijk gemaakt dat boa's  een bredere uitrusting kunnen krijgen en de gemeente maakt hiervan gebruik. Ook krijgen handhavers in de loop van 2023 toegang tot het rijbewijzenregister van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), om beter controle te kunnen voeren.

"De boa’s zijn hard bezig met de professionalisering en onderdeel hiervan is het halen van hun Regeling Toetsing Geweldsbeheersing (RTGB) examen", licht het college toe. "Zij volgen hiervoor trainingen en begin volgend jaar doen zij examen. Als de boa’s hun examen hebben gehaald zal er geweldsbevoegdheid voor ze worden aangevraagd. Na het ontvangen van hun geweldsbevoegdheid zullen handboeien onderdeel worden van hun uitrusting."

"Als de boa’s voldoende ervaring hebben opgedaan op het gebied van RTGB zal er nagedacht worden over uitbreiding van de geweldsmiddelen, zoals een wapenstok", vervolgen B&W. "Dit gaat in overleg met de portefeuillehouder en de lokale Driehoek."
Pin It
Bekeken: 1224x