Heerhugowaard heeft inmiddels zo'n 56.000 inwoners en is flink door aan het groeien. Het is een echte forensenstad en het heeft geen historisch centrum zoals Alkmaar, Hoorn en Schagen. De vraag is dus of Heerhugowaard wel een stad met een eigen ziel is. Mediapartner NH Nieuws vroeg het aan de in 't Kruis geboren en getogen zanger Joost de Vries.

Joost vertelt over 't Kruis en wordt gevraagd of daar dan de ziel van Heerhugowaard ligt. Het buurtschap bestaat al zeker twee eeuwen en er gebeurt best veel maar nee, de ziel is wat hem betreft toch Centrumwaard. "Dat is hier de Middenweg. De Heeren, Marlène...  en natuurlijk het oude stadshart: het Raadhuisplein". Diverse inwoners zijn het wel met Joost eens dat het nieuwe stadshart met Middenwaard, het Parelhof en het Coolplein het hem toch niet echt is.

Een eervolle vermelding is er voor het oude gemaal aan de Huygendijk. "Hier is de ziel ontstaan", zegt Joost. Het is in ieder geval het hart van Heerhugowaard, als de pomp die de polder in leven houdt.
Pin It
Bekeken: 2363x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/