Tony van Diepen liep zaterdag een indrukwekkende race bij de Diamond League-atletiekwedstrijd in het Poolse Chorzów. De atleet uit Heerhugowaard werd derde op de 800 meter voor mannen. Hij kwam na 1:45.80 over de streep en troefde daarmee de Spanjaard Adrián Ben nipt af (1:45.89). Van Diepen eindigde na de Kenianen Emmanuel Kipkurui Korir (1:45.72) en Ferguson Cheruiyot Rotich (1:45.76).

De Diamond League is een jaarlijkse serie atletiekwedstrijden, waar de beste atleten van de wereld aan meedoen. Het circuit bestaat uit dertien wedstrijden op vier verschillende continenten. Dit weekend is de Diamond League-atletiekwedstrijd in Chorzów, in de Poolse regio Silezië. Aanvankelijk waren de wedstrijden gepland in de Chinese stad Shenzhen, maar vanwege de strenge reisbeperkingen en quarantaine-vereisten in China zijn ze verplaatst naar Polen.

De succesvolste atleten kwalificeren zich voor de tweedaagse seizoensfinale in Zürich. De Diamond League-wedstrijden in Polen waren voor Van Diepen de laatste krachtmeting voor het EK atletiek in het Duitse München. Die worden gehouden van 15 tot 21 augustus.
Pin It
Bekeken: 865x