Zaterdag was een prachtige dag voor de Waardse atletiekvereniging Hera.  Discuswerper Sebastiaan Bonte behaalde een vijfde plaats op het WK voor junioren U20 in Colombia en kogelstootster Jessica Schilder verbeterde in Polen haar eigen nationale record nog maar eens.

Sebastiaan Bonte beleefde een spannend kampioenschap. In de eerste kwalificatiegroep wierp hij zijn 1,75 kg zware schijf naar 58,44m. Netjes, maar het was nog maar zeer de vraag of dat voldoende was voor een finaleplaats tussen de beste twaalf. Een paar uur later was de tweede groep ook geweest en stond hij overall achtste.

In de finale moest Bonte telkens als laatste. Hij begon goed met 59,29m en een zesde plaats, maar wierp daarna ongeldig. Intussen zakte hij naar de tiende plek, buiten de Top 8 die drie extra pogingen krijgt. Met de druk hoog, produceerde de Heraan een prachtige uithaal naar 61,22m, ruim een meter verder dan zijn record, en stond ineens derde. Uiteindelijk werd hij vijfde maar dat mag hij uiterst tevreden mee zijn.

Diezelfde dag kwam Jessica Schilder in actie op de Diamond League-wedstrijden voor de wereldtop in Chorzów, Polen. Daar verbeterde de 23-jarige kogelstootster nog maar weer eens haar eigen nationale record. Op het WK in de VS won ze brons met 19,74m, nu werd ze tweede met 19,84m. De magische 20-meter grens komt zo wel heel dichtbij, en dat terwijl het EK Atletiek in München volgende week begint. (archieffoto: Sjoerd de Roos)
Pin It
Bekeken: 1407x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/