De automobilist uit Heiloo die afgelopen zaterdag een dodelijk ongeval veroorzaakte op De Helling in Sint Pancras, was onder invloed en heeft geen rijbewijs. Dat heeft de politie bekendgemaakt aan Dijk en Waard Centraal. De man is dinsdagmiddag in afwachting van het onderzoek vrijgelaten.

"Ik kan vanwege het onderzoek niet veel vertellen, maar snel na het ongeluk bleek dat de man had gedronken en geen rijbewijs heeft", aldus een politiewoordvoerder. De 31-jarige man wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval, rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol. Desondanks is de man dinsdagmiddag weer op vrije voeten gesteld. "Zijn vrijlating schaadt niet het onderzoek en verder zijn er ook geen andere redenen om hem langer vast te houden."

Het ongeval gebeurde zaterdagavond even na half acht. De 31-jarige automobilist vloog uit de bocht, schepte een aantal fietsers en belandde ondersteboven in een sloot. De man en één fietser raakten ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht, waar de 45-jarige fietser uit Dijk en Waard overleed.

Naar verwachting zal het onderzoek nog maanden duren. Daarna worden alle bevindingen opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. "Die zullen dan gaan bepalen of er juridische stappen volgen."
Pin It
Bekeken: 5711x