Hulpdiensten waarschuwen voor de hitte die voor de komende vier dagen is voorspeld. Er worden temperaturen verwacht van 30 tot 32 graden Celsius. Het Nationale Hitteplan is dan ook geactiveerd. Daarnaast geldt sinds dinsdag een negatief zwemadvies voor de meest noordelijke baai van het Geestmerambacht. Vanaf maandag wordt het minder warm en er worden voor zeker een week buien voorspeld.

De reddingsbrigade van Egmond pleit voor extra veiligheid, zowel ter land als ter zee. "Er liggen levensbedreigende risico's op de loer!". De dierenpolitie roept op om extra te letten op de eigen dieren en die van anderen. Hittestress uit zich in kwijlen, hijgen, donker gekleurde slijmvliezen, futloosheid, slapheid of zelfs bewusteloosheid. Weginspectie van Rijkswaterstaat raadt aan om een flesje drinken en een paraplu mee de weg op te nemen.

Ook de Veiligheidsregio raadt aan genoeg te drinken, maar ook om op elkaar te letten en op de natuur. Er geldt nog steeds Fase 2 voor het risico op natuurbranden. De natuur is droog en vuur kan zich razendsnel verspreiden. Dat geldt ook voor bermen van wegen. Zo woedde er woensdagmiddag brand in de middenberm van de A16 bij Breda en de berm van de A12 bij Nieuwerbrug.

De brandweer en het waterschap meldden vorige week al dat de kwaliteit van het oppervlaktewater achteruit gaat. Op zwemwater.nl is er sinds dinsdag niet alleen een negatief zwemadvies voor het Meer van Luna in Dijk en Waard in verband met blauwalg, maar ook voor de meest noordelijke baai in het Geestmerambacht. Zwemmers lopen kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Sinds vandaag is er een ook een waarschuwing voor het meertje van Hensbroek in verband met blauwalg. (foto: Skitterphoto)
Pin It
Bekeken: 4076x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/