Zaterdag is afscheid genomen van Ruud Besseling uit Zuid-Scharwoude, de 45-jarige fietser die vorige week zaterdag om het leven kwam bij een ongeval op De Helling in Sint Pancras. Een indrukwekkende rouwstoet begaf zich zaterdagmiddag vanaf zijn woning aan de Schout in Zuid-Scharwoude naar het crematorium in Schagen.

Bij zijn woning hadden tientallen maten van Ruud uit een supportersgroep van Ajax een erehaag gevormd en brachten een laatste groet met fakkels van Bengaals vuur. Sinds begin dit jaar werkte Ruud als planner bij het transportbedrijf GVT Transport en Logistics. De tientallen vrachtwagencombinaties van het Alkmaarse bedrijf reden vrijdag al rond met een rouwlint. Zaterdag voegden vijftien vrachtwagen zich in de rouwstoet en vormden zo een eerbetoon aan hun collega.

Langs de route brachten ook inwoners van Dijk en Waard een laatste saluut. Ruud Besseling overleed toen een 31-jarige automobilist uit Heiloo uit de bocht vloog en daarbij fietsers raakte. Ruud was één van hen. De automobilist bleek onder invloed van alcohol en had geen rijbewijs. Hij werd aangehouden en dinsdag weer vrijgelaten. Hij is nog steeds verdachte. Naar verwachting zal het onderzoek nog maanden duren.

Ruud Besseling werd in Schagen gecremeerd. De uitvaart was in besloten kring.
Pin It
Bekeken: 11749x