De comateuze voetballer Donny van Iperen uit Sint Pancras is zaterdag met een medische vlucht vanuit Moldavië teruggevlogen naar Nederland. Hij is meteen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Van Iperen ligt sinds vorige week zaterdag in coma na een botsing op het voetbalveld tijdens een wedstrijd van zijn club FC Zimbru .

Maandag kwam naar buiten dat er problemen waren om de Noord-Hollandse voetballer naar Nederland te halen. Er kon geen vervoer en ziekenhuisbed worden geregeld in Nederland, omdat Van Iperen geen Nederlandse zorgverzekering heeft. De verdediger staat ingeschreven in Moldavië en was daarom aangewezen op de zorg in dat land. Daarna besloot de gemeente Dijk en Waard dat de gemeente hem bij aankomst meteen zal inschrijven. Daarop liet het Erasmus MC in Rotterdam weten dat zij de voetballer kunnen opnemen en medische zorg verlenen.

Voor de wedstrijd Go Ahead Eagles - PSV heeft de club uit Deventer zaterdag haar steun betuigd. De voetballer uit Sint Pancras voetbalde in het seizoen 2019-2020 voor Go Ahead Eagles. Nadat de stadionspeaker het publiek toesprak volgde het nummer You’ll Never Walk Alone in stadion De Adelaarshorst.

Van Iperen speelde eerder voor Telstar. De club uit Velsen-Zuid kwam vrijdag in een speciaal shirt het veld op voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. In de jeugd speelde Van Iperen voor AZ. De Alkmaarse club vertoonde donderdag op de grote schermen in het stadion een steunbetuiging aan de voetballer.
Pin It
Bekeken: 2908x