Van verkeersovertredingen tot geluidsoverlast of hondenpoep, in Alkmaar worden relatief veel boetes uitgedeeld in vergelijking met de buurgemeenten. Dat blijkt uit een analyse van RTL Nieuws van 175 soorten overtredingen, vorig jaar vastgelegd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Met 17,7 boetes per 1.000 inwoners zit Alkmaar wel ver onder koploper Amsterdam, waar maar liefst 75 per 1.000 inwoners werden uitgeschreven.

In 2021 werden in Alkmaar 1.958 boetes uitgeschreven. Dat de gemeente er in de regio bovenuit steekt is niet zo vreemd, aangezien Politie Alkmaar - Duinstreek vooral vanuit de kaasstad opereert en hier relatief veel aan loos kan zijn. Heerhugowaard en Langedijk volgden samen met 802 processen-verbaal, oftewel 9,2 per 1.000 inwoners. Bergen kwam uit op 151 bonnen ofwel 5,4 per 1.000 en Heiloo is hekkensluiter met 100 boetes. Dat zijn er 4,1 per 1.000 inwoners.

Wat vooral opvalt is dat het landelijke aantal boetes voor nachtrustverstoring de laatste drie jaar explosief steeg van 934 via 1.916 naar 4.696 boetes. Dat is vrijwel hetzelfde voor wat betreft overlast door harde muziek. De afgelopen jaar was er lange tijd niks te doen, dus gingen met name jongeren zichzelf maar vermaken. Er werd dan ook extra gehandhaafd op geluidsoverlast. De laatste jaren is echter ook steeds vaker geschreven voor een aantal andere overtredingen, zoals geluidsoverlast in het openbaar vervoer en een aantal verkeersovertredingen.
Pin It
Bekeken: 3892x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/