De hittegolf van de afgelopen weken heeft de natuur geen goed gedaan. Veel groen is nu geel en afgelopen weekend waren er in het Hollands Noorderkwartier duinbranden bij Castricum en Santpoort-Noord. Die tweede brand legde volgens de brandweer rond 10.000 m2 duin in de as. Maandag waren er wat buien, maar er is nog veel hemelwater nodig. Regio Alkmaar kampt op dit moment met een neerslagtekort van rond 270 mm.

Door de droogte raken met name oude dijken met veenkernen beschadigd, dus wordt daar scherp op gelet. Verzilting van het water is nog zo iets waarvoor het waterschap waakt. Het waterpeil kan in ieder geval op verreweg de meeste plekken nog op orde gehouden worden, door water vanuit het IJsselmeer en het Markermeer binnen te laten stromen.

Gemiddeld heeft Nederland in augustus een neerslagtekort (regenval minus verdamping) van rond 120 mm. Het recordjaar sinds registratie is 1976, met een gemiddeld tekort van maar liefst 380 mm. Het KNMI voorspelt dat het huidige tekort van 270 mm deze maand na een kleine dip nog wat verder door zal stijgen. (foto: Pexels)
Pin It
Bekeken: 2777x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/