'Onrespectvol en gevaarlijk', noemt de politie het. Woensdagmiddag waren er filmende omstanders bij een ongeluk op de N242 in Heerhugowaard. De politie heeft kentekens genoteerd en de automobilisten kunnen een bekeuring van 340 euro op de deurmat verwachten.

Volgens een politiewoordvoerder worden omstanders in 'uiterste gevallen' beboet, maar zijn afgelopen woensdag wél meerdere mensen op de bon geslingerd. "Automobilisten reden langzaam voorbij het ongeluk en waren ook nog druk bezig met hun mobiel. De kans op een tweede aanrijding was daardoor groot."

Vorige maand werden ook al boetes uitgedeeld bij een ongeluk op de N242 en waren er bij een dodelijk ongeval op diezelfde provinciale weg zelfs omstanders die hulpverleners in de weg liepen. "Het is op zich niet strafbaar om op de openbare weg te filmen, maar je mobiel achter het stuur gebruiken of hulpverleners hinderen is dat wel."

Het filmen van ongelukken moet eens over zijn, benadrukt de woordvoerder aan Dijk en Waard Centraal. "Stel dat jij of iemand die je kent betrokken raakt bij een ongeluk, dan wil je ook niet allerlei beelden online zien. Denk daar goed over na, wanneer je een ongeluk ziet en je mobiel pakt."
Pin It
Bekeken: 2591x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/