Geen uitstapje gaat er voorbij dat de Alkmaarse Kyara (19) níét door iemand wordt aangesproken. Al sinds haar twaalfde jaar. "Het zijn meestal seksueel getinte opmerkingen, ze komen naast me scooteren of raken me aan", vertelt ze op de plek waar ze pasgeleden zelfs werd klemgereden. Toch blijven meldingen van straatintimidatie in Alkmaar achter.

Sinds het begin van dit jaar zijn er bij het meldpunt voor straatintimidatie in Alkmaar zeventien meldingen binnengekomen, zo meldt mediapartner NH Nieuws. Het gaat om meldingen waarbij mensen zich in het nauw gedreven voelen, nageroepen worden, nagestaard of achtervolgd worden.

Het aantal lijkt absoluut geen weerspiegeling van de werkelijkheid, want uit onderzoek onder gemeenten blijkt dat tachtig procent van de vrouwen, meisjes, jongens, mannen en alles daar tussenin weleens te maken heeft met intimiderend gedrag op straat. Om dit onder de aandacht te brengen tekende de Alkmaarse burgemeester Anja Schouten vrijdag een belofte: tijdens de Safe Streets campagne komen er posters, wordt er via jongerenwerkers voorlichting gegeven en moet sociale media het meldpunt voor straatintimidatie meer bekendheid geven.

Vorig jaar heeft Alkmaar een verbod op (seksuele) straatintimidatie opgenomen in de lokale wetgeving. De zogenaamde 'Rotterdamse aanpak'. "Maar het bestraffen blijft lastig, omdat er wel sprake moet zijn van heterdaad", aldus de burgemeester vrijdagochtend, in het bijzijn van de organisatie UN Women Nederland, en Tweede Kamerlid Ingrid Michon-Derkzen.

Wel wordt nu gekeken of er juridische grond is om dit later te bestraffen als een intimidatie op camera wordt vastgelegd. Daarom is het belangrijk dat er wordt gemeld en dus in kaart kan wordt gebracht waar veel intimidatie plaatsvindt.

Aan tafel bij de burgemeester zat ook de 19-jarige Kyara, die voor de gemeente sprak met jongeren die met straatintimidatie te maken hebben gehad. Eerder berichtte Alkmaar Centraal over hun ervaringen. "Maar ik maak het zelf ook mee. Eigenlijk altijd als ik naar buiten ga wel." En ook Alexandra (52) wordt uitgemaakt voor 'homo'.
Pin It
Bekeken: 17011x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/