Het kleurrijke kunstpaard langs de Noordervaart in Stompetoren wordt over enkele weken verwijderd. Volgens de gemeente Alkmaar verkeert het in slechte staat en is het einde van de beperkte levensduur bereikt.

Het kunstwerk is in 2016 geplaatst in Stompetoren. Het is onderdeel van een paardenparade, een kunst- en cultuurroute in de regio Alkmaar, waarbij de paarden werden beschilderd en bewerkt door professionele kunstenaars. Het paard met vogeltjes in Stompetoren was gemaakt door kunstenaar Theo Koster en kreeg de titel 'De Ontmoeting'.

Volgens de gemeente was vanaf het begin duidelijk dat het materiaal waarvan het kunstwerk is gemaakt niet geschikt was voor langdurige plaatsing in de buitenruimte. "Daarom is bij de plaatsing in 2016 een vergunning verstrekt voor de periode van 5 jaar. De kunstenaar is op de hoogte en akkoord met het weghalen van het kunstwerk" stelt woordvoerder Sandra Notten van de gemeente Alkmaar. Volgens haar is het niet ongebruikelijk om kunstwerken te verwijderen: "Dat gebeurt als ze bijvoorbeeld in slechte staat zijn en/of er afspraken zijn gemaakt over de plaatsingsduur".

Enkele maanden geleden attendeerde een buurtbewoner de gemeente op de slechte staat van het beeld. Die liet het beeld toen inspecteren door de Kunstwacht. De inspecteur adviseerde om het beeld meteen weg te halen. Het polyester waaruit het beeld is opgebouwd is niet op de juiste dikte en scheurt overal open. De schade wordt niet veroorzaakt door vandalisme, waar een ander kunstpaard van de Paardenparade in Egmond regelmatig last van had.

Volgens de Kunstwacht is ook de staat van de andere kunstobjecten van de Paardenparade op Alkmaarse gemeentegrond niet best, maar die zijn nog niet zo slecht dat die op korte termijn verwijderd moeten worden. Voor het kunstwerk van Theo Koster is dat wel het geval.

Gemeentewoordvoerder Notten wijst erop dat de route van de paardenparade online niet meer beschikbaar is en de stichting die het in 2016 organiseerde is al opgeheven. Volgens de gemeente heeft elk beeld zijn individuele waarde. "Daarom zijn wij van mening dat het verwijderen van één van de kunstwerken niks tekortdoet aan de waarde van de anderen".

Het weghalen van het beeld in Stompetoren gaat de gemeente 1600 euro kosten.
Pin It
Bekeken: 2991x
http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/