Tony van Diepen is vrijdag niet verder gekomen dan de halve finale van de 800m tijdens het EK Atletiek in München. Vanwege buikklachten kon de 26-jarige atleet uit Heerhugowaard zijn eindschot niet leveren en eindigde hij als zesde. Daarmee was zijn toernooi voorbij, want de volgende dag nam hij ook niet deel aan de finale 4x400m estafette.

Van Diepen ging zonder veel problemen naar de halve finale, maar werd de dag ervoor ziek en hij was voor de race nog niet fit.  'Tony two laps' leek op een finaleplek af te koersen, maar op de laatste 100 meter viel hij terug van de tweede naar de zesde plaats, ééntje te laag voor de finale. De beste drie van beide halve finales gingen automatisch door, aangevuld met de twee snelste verliezers daarachter.

"Het is gewoon shit, ja sorry", zei Van Diepen achteraf tegen de NOS. "Gisteren voelde ik me niet lekker. Vandaag leek ik me lekker te voelen tot de laatste 50 minuten voor de race. Toen moest ik weer naar de wc toe. maagkrampen en alles, het zit gewoon niet lekker in mijn lichaam op dit moment". De Heerhugowaarder die doorgaans op Sportcentrum Papendal traint en verblijft denkt dat hij wat verkeerds heeft gegeten. "Misschien is het wat meer. Het is gewoon duidelijk dat ik de power niet heb die ik het hele seizoen had."

Extra zuur voor Van Diepen was dat de 4x400m finale de dag na de halve finale 800m op het programma stond. Altijd maakt hij deel uit van de finaleploeg, maar deze keer niet. Hij moest toezien hoe Isayah Boers, Liemarvin Bonevacia, Jochem Dobber en Ramsey Angela vijfde werden in 3:01,34 min. op een kleine twee seconden van nummer drie Frankrijk.
Pin It
Bekeken: 852x