Het heeft even geduurd, maar na twee jaar kon het weer; Tour de Waard. Het oude centrum van Heerhugowaard stond zondag weer volledig in het teken van het wielerevenement.

3,2,1 en er klinkt een startschot. Tientallen fietsers zoefden zondag over de Middenweg in Heerhugowaard. Na twee jaar pandemie kon het Waardse wielerfestival eindelijk weer plaatsvinden. "We hebben verschillende onderdelen. De dikke bandenrace, g-fietsen, dames, heren en sportklasse", vertelt Hans Rendering van de organisatie. "We proberen de jeugd te enthousiasmeren om mee te doen. Zodat ze volgende keer weer terugkomen en wie weet over een paar jaar op de racefiets gaan stappen."

Wie denkt aan een wielerwedstrijd verwacht vooral veel fietsen en toeschouwers langs de weg, maar ook de rondemiss hoort echt bij een wielerevenement. Tijdens de 51ste editie van de Heerhugowaardse editie gaf Nicole Ottenbros aandacht aan de sportievelingen met de grootste sportieve prestaties. En voor de Alkmaarse is dat een droom die uitkomt. "Ik heb dit altijd al willen doen", zegt ze tegen Dijk en Waard Centraal. "Alles wat met sport te maken heeft vind ik leuk."
Pin It
Bekeken: 2368x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/