De vakbonden FNV, CNV en VVMC hebben estafettestakingen aangekondigd onder personeel van de Nederlandse Spoorwegen. Vanaf woensdag tot en met eind augustus zal er telkens in een andere regio worden gestaakt. Regio Noordwest is maandag 29 augustus aan de beurt.
In iedere regio wordt 24 uur lang het werk neergelegd. Woensdag wordt gestart in Noord en vrijdag is West aan de beurt. Daarna volgen op 29, 30 en 31 augustus respectievelijk Noordwest, Midden en Oost & Zuid. De gevolgen zijn nog niet duidelijk, maar een woordvoerder van de FNV vertelde Treinreiziger.nl dat er waarschijnlijk geen treinverkeer zal zijn.

De NS kan veel vacatures niet invullen en dat levert veel druk op voor het bestaande personeel. Daarmee komt volgens de vakbonden ook de veiligheid op het spoor in gevaar. Ze eisen dat salarissen aangepast worden op de gestegen kosten voor levensonderhoud. Ook willen ze een eenmalige uitkering van 600 euro en een aanpassing van de regeling om eerder te stoppen met werken. Volgens NS komen de looneisen neer op 20 procent meer loonkosten, en dat terwijl het vervoersbedrijf zwaar heeft geleden onder de coronamaatregelen. Eerdere onderhandelingen liepen stuk voor de 16.700 medewerkers die onder de cao NS vallen.

Als de estafettestakingen niet tot een tevredenstellend cao-bod leiden, volgen er volgt een week later een landelijke staking.
Pin It
Bekeken: 4366x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/