Treinverkeer in Noord-Holland is op dit moment flink ontregeld. Dat komt door  een staking van spoorwegpersoneel in het westen van ons land. Dat meldt de NS op hun website.

Door de staking in Zuid-Holland ontstaat ook in de provincie Noord-Holland grote hinder. Er rijden veel minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Breda, tussen Amsterdam Centraal en Alkmaar, tussen Amsterdam Centraal en Leiden Centraal, tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal, en tussen Schiphol Airport en Almere Centrum. Dit duurt volgens de NS tot zaterdagnacht.

De stakingen van vandaag in het westen van het land zijn onderdeel van een estafettereeks van de vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV. Woensdag legden NS-medewerkers het werk neer in Noord-Nederland. Aanstaande maandag en dinsdag volgen het noordwesten en Midden-Nederland. Woensdag eindigt de staakperiode in het oostelijk en zuidelijk deel van het land. Volgens de NS kunnen geen bussen worden ingezet. De NS raadt aan de geplande reis te verplaatsen of uit te stellen.
Pin It