Vereniging Eigen Huis luidt de noodklok omdat in veel gemeenten de bouwleges flink omhoog gaan. Alkmaar is daar een van, met een stijging van 15,2%. Een vergunning in Bergen en Heiloo kost nog hetzelfde als in 2021. Dijk en Waard is een apart geval vanwege de fusie. Heerhugowaarders zijn nu veel duurder uit, maar Langedijkers juist veel goedkoper.

Bouwkosten zijn al flink gestegen door de marktwerking en Eigen Huis vreest dat verder stijgende kosten voor vergunningen de bouw en de betaalbaarheid nog meer onder druk zetten. Minister Hugo de Jonge wordt opgeroepen  een noodplan te maken als per 1 januari een nieuw systeem voor bouwtoezicht wordt ingevoerd.

In gemeente Alkmaar zijn de kosten voor een omgevingsvergunning bij een bouwsom van 170.000 euro gestegen van 3.668,15 naar 4.226,75 euro. Bergen en Heiloo zijn blijven hangen op 5.831 en 6.795 euro. In Dijk en Waard kost een vergunning 6.018 euro, tegenover vorig jaar in Heerhugowaard 5.423 euro en Langedijk 8.334 euro.

In Alkmaar zijn de kosten voor een vergunning bij een bouwsom van 10.000 euro gestegen van 308,15 naar 354,75  euro (ook 15,2%). Bergen en Heiloo blijven op 358 en 490 euro staan. In Dijk en Waard zijn de kosten 593 euro, tegenover vorig jaar in Heerhugowaard 505 euro en in Langedijk 629,25 euro.
Pin It
Bekeken: 3225x
http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://berita.bonebolangokab.go.id/slot-demo/ http://sepedabaja.gorontalokab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://srv-inlislite.unsulbar.ac.id/demo-pg-soft/ https://simpeg.rsudibnusina.gresikkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://inlislite.kalselprov.go.id/slot-demo/ https://bappedalitbang.kaltaraprov.go.id/slot-demo-pgsoft/ http://webgis.sinjaikab.go.id/slot-demo/ https://konsultasi.ulp.banjarbarukota.go.id/slot-demo/ https://jdih.baubaukota.go.id/assets/demo-slot/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://perpus.menpan.go.id/slot-demo/ http://simpeg.ampta.ac.id/slot-demo-pgsoft/ https://intercafe.ipb.ac.id/slot-demo/ http://inlislite.vapt.blitarkota.go.id/vendor/akun-demo/ http://inlis.kulonprogokab.go.id/inlislite3/slot-demo/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/