Afgelopen weekend deden namens AV Hera slechts drie jeugdatleten mee aan de Nationale C Spelen in Amsterdam, maar succesvol waren ze wel. Tijdens het onofficiële NK voor C-junioren (<16 jr) behaalden Tim Posthuma de Boer, Rosalie ten Bruggencate en Kian Sanches alle drie finaleplaatsen. Tim pakte bovendien zilver bij het polsstokhoogspringen en het verspringen.

Tim Posthuma de Boer was zwaar teleurgesteld over de zaterdag. De dag liep lekker met eenvoudige kwalificatie voor de finales verspringen en 100m horden. Bovendien verbeterde hij met 14,10s en 14,09s twee keer zijn record. Maar in die finale ging het compleet mis. Na een goede start miste hij even scherpte, forceerde daarna teveel en viel over de laatste horde. Half rollend kwam finishte Tim als zevende, omdat één concurrent al was gevallen.

Zondag nam Tim revanche. Hij begon zijn eerste polshoogwedstrijd ooit rommelig, mede door de lastige wind, maar uiteindelijk behaalde hij 3,41m. Daarmee leek het 15-jarige talent zelfs te gaan winnen, maar zijn enige overgebleven concurrent sprong toch nog hoger. Snel door naar de finale verspringen, waarvan hij de eerste ronde al was geweest. Na een redelijke eerste sprong van 5,80m ging het kaarsje langzaam uit en dreigde Tim vijfde te worden. Maar op een of andere manier perste hij er in zijn laatste poging een dik persoonlijk record van 6,22m uit. Dankzij zijn zilveren plakken mag Tim zaterdag namens Nederland deelnemen aan een interland in Duitsland.

De pas 14-jarige Rosalie ten Bruggencate liep zaterdag in de 800m A-race met een tijd van 2:20,37 min naar een mooie vierde plaats. Zondag was ze terug voor de 1500m A-race en finishte daarin met een tijd van 4:47,15 min op een goede vijfde plek. Volgend jaar is Rosalie ook nog C-junior, terwijl een paar concurrenten zullen zijn doorgestroomd.

Kian Sanches heeft al weken last van zijn hamstring, maar overleefde toch de series 100m horden. In de halve finale had hij echter te weinig vorm en teveel last. Gelukkig ging het zondag op zijn hoofdonderdeel kogelstoten wel goed. Onlangs overgestapt naar de draaitechniek, plaatste hij zich als zevende voor de finale en verbeterde zijn record in de eindstrijd met maar liefst een halve meter. Zijn 13,12m was goed voor een zevende plaats. (foto: Frank Hilberts)
Pin It