Zaterdag 17 september is het World Cleanup Day. Dan gaan in de hele wereld mensen op pad om zwerfafval op te ruimen. Gemeente Dijk en Waard doet ook weer mee, onder het thema ‘Jij een schone buurt, samen een schone gemeente’. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij deze opruimactie.

Het thema ’Jij een schone buurt, samen een schone gemeente’, geeft volgens wethouder Annette Groot precies aan hoe inwoners in hun eentje al het verschil kunnen maken. “Gewoon door je eigen stoep, straat, plantsoen of buurt schoon te houden. Als er genoeg mensen meedoen, dan ontstaat vanzelf een schone gemeente.”

Inmiddels hebben zich al meer dan 1.000 Dijk en Waarders aangemeld als Zapper (zwerfafvalraper). Dit vertaalt zich ook in resultaten, want sinds de start van de Zapper-campagne is er in de gemeente aanzienlijk minder zwerfafval. “Dijk en Waard behoort inmiddels tot de schonere gemeenten van Nederland. Dat willen we natuurlijk graag zo houden, of liever nog verder verbeteren. Wie zich aanmeldt als Zapper ontvangt van de gemeente een gratis grijper en opruimspullen.”

Meer informatie is te vinden op dijkenwaard.nl/zwerfafval. Via deze pagina kunnen inwoners en groepen ook opruimpakketten aan te vragen. Kijk ook op de Facebookpagina Ik ben Zapper in Dijk en Waard.
Pin It
Bekeken: 1357x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/