De provincie Noord-Holland sluit nog eens negen bruggen aan op de bediencentrale Weg- en Waterhuis De lange Balk in Heerhugowaard. Daarmee worden dan in totaal 22 bruggen en sluizen vanuit Heerhugowaard bediend en gecontroleerd. Dat moeten er uiteindelijk meer dan 40 worden. De verwachting is dat de negen 'nieuwe' bruggen in de loop van komend jaar aangesloten zullen zijn.

Het gaat om de Koopvaardersbrug, Oostoeverbrug en Kooysluis in Den Helder), de Westfriesesluis in Kolhorn en de Purmerendbrug en -sluis, Aalsmeerderbrug enTolhuissluis in Uithoorn. Omdat het om complexe en uitgebreide projecten gaat zijn de werkzaamheden uitbesteed aan twee verschillende bedrijven.

Met de centrale bediening wil de provincie het vervoer over water stimuleren  en de doorstroming op de wegen verbeteren: "Door de bediening van bruggen en sluizen vanuit één punt te organiseren, is het openstellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer en ontstaat er op termijn mogelijkheid voor verruiming van bedientijden", zo laat de provincie in een persbericht weten.
Pin It