Afgelopen weekend werden zowel het NK Teams voor de oudere junioren als het onofficiële NK voor de jongste junioren gehouden. Terwijl het Hera-meiden combiteam onder 20 en 18 jaar een slechte dag beleefden in Nijmegen, ging het juist goed met de jongste Heranen in Amsterdam. Zeb Tesselaar was het meest succesvol en sleepte zilver in de wacht op de 80m horden en brons bij het verspringen. Cassidy Hilgerink pakte zilver bij het speerwerpen.

Het Heerhugowaardse meidenteam zag het kleine kansje op een podiumplek al direct vervliegen, toen Lana Broers op de 80m horden de finish niet haalde. Daarna hebben een aantal meiden in overleg besloten om alleen hun favoriete onderdelen te doen. De pas 14-jarige Rosalie ten Bruggencate blonk daarbij uit met een derde plaats op de 800m in een nieuw record van 2:19,06 min. Noah Verduin was het die de meeste punten verzamelde. De speerwerpster maakte maakte haar favorietenrol waar door te winnen met een beste worp van 48,09m. Verder waren er derde plaatsen voor Manon Hoedjes bij het kogelstoten met 13,21m en voor Anastasia Vinnitchenko bij het hoogspringen met 1,60m.

In Amsterdam benaderde de 13-jarige Zeb Tesselaar in de finale 80m horden zijn record met 12,03s zijn record en pakte zilver, ondanks contact met iemand in een baan naast hem. Bij het verspringen kwam hij slecht uit maar sprong evengoed een dik record van 5,30m, goed voor brons. De 12-jarige Cassidy Hilgerink verbeterde haar record speerwerpen naar 26,12m en won daarmee zilver op centimeters van de nummer drie. Bovendien behaalde ze een mooie vijfde plaats bij het kogelstoten dankzij een dik nieuw record van 10,25m.

Verder waren er nog finaleplaatsen voor Ilse Boumans (12) en Tije Jillings (13). Ilse behaalde twee vijfde plekken. Bij het verspringen deed ze dat met een goede sprong van 5,32m en op de 60m horden in 11,22s, een mooie tijd gezien de tegenwind. Tije sprong bij het hoogspringen verrassend 1,55m en werd daarmee zesde.
Pin It