Er kunnen dertien Dijk en Waardse monumenten worden bezocht tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september. Eigenaren of vrijwilligers ontvangen tussen 11:00 en 16:00 uur geïnteresseerden en vertellen over de gebouwen.

Traditiegetrouw vindt de landelijk dag om monumenten te bezichtigen plaats in september. In Dijk en Waard doen dertien monumenten mee: de Allemanskerk, het Regthuis en het Behouden Huis in Oudkarspel; de kerk Sint Jan de Doper in Noord-Scharwoude; de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude; Museum BroekerVeiling, de Nederlands Hervormde Kerk en de Museale Schuitenhelling in Broek op Langedijk; de Twuyvermolen en de Witte Kerk in Sint Pancras en tenslotte het Poldermuseum, de Ontmoetingskerk en de Veenhuizerkerk in Heerhugowaard.

Voor de monumentendag is een fietstocht van veertig kilometer uitgezet, waarmee bijna alle open monumenten worden bezocht. Fietsers kunnen bij de monumenten een stempel halen en wie minimaal drie stempels heeft, ontvangt een presentje bij Museum BroekerVeiling.
Pin It