Het is een groot probleem en zal vanwege de vergrijzing alleen maar groter worden; ouderen met dementie die langer thuis moeten wonen en afhankelijk zijn van mantelzorgers. Alzheimer Nederland stimuleert gemeenten om dementievriendelijk te worden en hoopt met de Dementiescan duidelijk te maken wat beter kan. Carmen Bosscher van Forum voor Democratie heeft het gevoel dat Dijk en Waard amper aandacht heeft voor het dementievriendelijk maken van de gemeente en roept op tot een actieplan.

"Op de website van Alzheimer Nederland staat dat Dijk en Waard slecht scoort op het gebied van mantelzorgers", stelt Bosscher. De fractievoorzitter wil weten hoeveel mantelzorgers er zijn in Dijk en Waard en vraagt zich af wat de gemeente wil gaan doen voor deze groep. "Uit cijfers blijkt dat we over drie jaar ongeveer 1.280 inwoners met dementie hebben en in 2050 is dat aantal zelfs meer dan verdubbeld. Onze gemeente moet in actie komen en een mantelzorgbeleid ontwikkelen."

Volgens Bosscher is het noodzakelijk om nu in te grijpen. "Er moet duidelijkheid komen. Niet alleen voor de inwoners, maar ook voor de zorgverleners."
Pin It
Bekeken: 1546x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/