In een gepubliceerde dashcamvideo op het online platform Dumpert is te zien hoe de bestuurder van een witte bus in Oudkarspel een gevaarlijke inhaalactie doet en vervolgens automobilisten achter hem bedreigt. De politie laat aan mediapartner NH Nieuws weten geen onderzoek te starten.

De beelden zijn 13 september gepubliceerd op Dumpert en waren vrijdagavond ook te zien in het RTL-programma 112 Vandaag. De beelden zijn gemaakt op de Voorburggracht in Oudkarspel, een straat waar je 30 kilometer per uur mag rijden, een auto met een dashcam toeterend wordt ingehaald door een duidelijk veel harder rijdende witte bus.

"Wat een mafkees, echt nutteloos", hoor je de bestuurder van de auto zeggen. Bij hem in de auto lijkt een kind te zitten, dat zich ook hardop afvraagt waarom 'papa' zo roekeloos wordt ingehaald. Tijdens de inhaalactie veroorzaakt de busbestuurder bijna een aanrijding met een auto, die uit een uitrit aan de rechterkant komt. Aan het einde van de weg stopt de bus plotseling.

Midden op de weg stapt een man met een langwerpig mes uit de bus. Zeer waarschijnlijk gaat het om een behangmes. Hij loopt een paar meter, zeer dreigend, richting de auto met het gezin met de dashcam. Dan draait hij zich om, stapt weer in en scheurt weg.

De politie laat aan NH Nieuws weten op de hoogte te zijn van de beelden, maar geen onderzoek te beginnen. "Verkeersovertredingen kunnen wij op basis hiervan niet beboeten. Ook is er geen aangifte gedaan en is er vanuit de video te weinig zichtbaar voor een strafbaar feit. Het is daarom ook niet ambtshalve te vervolgen. Op dit moment hebben wij dus geen verdere aanleiding om hier verder onderzoek naar in te stellen", aldus een woordvoerder.

Aan diezelfde Voorburggracht in Oudkarspel, bijna op exact dezelfde plek, gebeurde bijna een jaar geleden nog een groot ongeluk: een bestuurder van een bestelbus reed te snel en met drank op een groep jongeren uit het dorp aan. Eén overleed later aan zijn verwondingen.
Pin It