De maat is echt vol voor bewoners van appartementencomplex Kuifeend in Heerhugowaard. Vrijdag werd de buurt opgeschrikt door de dood van een buurman, die al langere tijd in zijn woning bleek te liggen. Het appartement werd schoongemaakt, maar de overlast van maden en stank bleef. Pas na tussenkomst van het programma Hart van Nederland stuurde Woonwaard maandag aan het eind van de middag een schoonmaakploeg. "De drempel ligt vol met maden en uiteindelijk zijn ze ook in mijn woonkamer gekomen."

Een overleden man werd vrijdag gevonden in zijn appartement aan het Heerhugowaardse Spui en dagen later hebben de buren nog last van maden en stank. "Ik heb dag en nacht alles openstaan en eigenlijk ruik je het nog steeds", vertelt onderbuurman Melvin Smit aan Hart van Nederland. Buurvrouw Susan Kloet dacht eerst nog dat ze nasi van haar bord had laten vallen, maar al snel zag ze dat de 'nasi' bewoog. "Ik zette het licht aan. Ik zag de maden niet alleen in mijn woonkamer, maar op meer plekken in mijn huis. Ze zitten echt overal." Volgens Kloet belde verschillende buurtbewoners naar woningcorporatie Woonwaard, maar bleef dat zonder succes. "We hoorden dat ze ermee bezig waren, maar daar bleef het bij."

Een woordvoerder van Woonwaard laat weten dat een schoonmaakploeg in het weekend naar de Heerhugowaardse woning is geweest, maar dat de woningcorporatie pas maandag wist van overlast bij buurtbewoners. "Als je ziet hoeveel last deze mensen hebben gehad, hadden we dit graag eerder opgelost. Helaas kregen we die signalen toen nog niet."
Pin It