Wie maandagochtend nietsvermoedend naar het Raadshuisplein in Heerhugowaard ging om daar 'gewoon' boodschappen te doen kreeg een verrassing te verwerken. Verdeeld over het plein en de wegen daaromheen stonden meer dan 400 kramen. Dat kan eigenlijk maar één ding betekenen: de jaarmarkt is terug. En het op zijn zachtst gezegd 'wat vochtige weer' bleek voor veel bezoekers geen beletsel. Dit uiteraard tot blijdschap van de marktkooplui.

“Ik heb het heel erg gemist, ik heb drie jaar alleen maar geslapen”, zegt Demba Abu lachend. Hij is één van de kooplieden die blij is dat 'het eindelijk weer mag'. Want de afgelopen twee edities van de jaarmarkt konden door de Corona maatregelen niet doorgaan. En het mocht dan voorafgaand aan die maatregelen misschien wel wat drukker zijn geweest, de omstandigheden waren niet optimaal, weet ook ondernemer Hans Stroomer. "De mensen willen wel maar het is gewoon slecht weer en de Engelse Koningin wordt ook nog begraven. Dus heb je mensen die liever bij de tv blijven zitten. Maar de Heerhugowaarders zijn wel een volk dat van een markt houdt."

Maandag werd er in ieder geval volop verkocht op de jaarmarkt, met blije gezichten en vele volle tassen tot gevolg. "Ik ben gekomen voor het speculaas en dat is gelukt. Dus ik ga nu bij de bloemen kijken. De markt is lekker compact, overzichtelijk dus dat maakt het makkelijk", zo laat een bezoeker Dijk en Waard Centraal weten. "Het mag eindelijk weer na de corona dus ik laat mij door regen niet tegen houden dus ik ga lekker shoppen."
Pin It
Bekeken: 2291x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/