De explosies aan de Sluis in Heerhugowaard eisen zijn tol in de wijk. In de nacht van maandag op dinsdag was een woning daar voor de vierde keer doelwit. "Eerst gaven we er niet zoveel ruchtbaarheid aan, maar nu denk je: 'oh daar gaat er weer een'. Op een gegeven moment voel je je gewoon niet meer veilig in je eigen buurt", vertelt een buurvrouw op leeftijd aan mediapartner NH Nieuws.

Meerdere buurtbewoners schrokken van de 'enorm harde knal', die volgens buurtbewoner Jaap 'tot halverwege Heerhugowaard' zeker te horen was. De politie bevestigt dat de woning opnieuw het doelwit was van een explosie. Ditmaal werd er een explosief naar binnen gegooid.

Buurtbewoners gaat het niet in de koude kleren zitten, ze vinden het eigenlijk wel genoeg geweest. De meesten durven hun verhaal niet te doen voor de camera van NH Nieuws, maar meerdere bewoners geven wel aan te willen verhuizen. "Het is gewoon geen zuivere koffie, zullen we maar zeggen", vertelt een buurvrouw, die vanwege veiligheidsredenen anoniem wil blijven.

Dat buren inmiddels verwachten dat er weer een knal zal komen, kaart de ernst van de situatie aan. "Ik denk, daar gaat er weer één. Ik hoorde heel veel glasgerinkel. En dan zie je de jongen die daarnaast woont, die is gewoon helemaal van de kaart", vertelt zij vol medeleven. "We wonen hier al sinds 1996 en nooit hebben we ergens last van gehad, totdat het spul daar is komen wonen."

Buurman Jaap (achternaam bekend bij redactie) spreekt zich ook uit over de herhalende situatie bij de woning. "Het gaat weer om dezelfde woning, de bewoner die er tot voor kort woonde, is een crimineel figuur zou ik zeggen. Hij is er trots op dat hij in de gevangenis heeft gezeten. We wisten na het horen van de knal gewoon dat het weer raak was."

De politie doet op dit moment opnieuw onderzoek naar het incident bij de woning. Maar kan op dit moment nog geen informatie geven. Bewoners zien dat de politie er druk mee is.

"Nu komen ze weer allemaal onderzoek doen en vorige keer waren ze ook tot twee uur in de middag bezig. Dat zal wel even duren", vertelt Jaap. Hij is inmiddels aan het werk, en ook op de werkvloer is het het gesprek van de dag. "Nou ik zit nu anderhalve kilometer verderop bij mijn werkgever en die heeft de knal vannacht ook gehoord. Half Heerhugowaard heeft de knal kunnen horen, het was echt héél hard."

Verder was de explosie ook zichtbaar vertelt hij. "Ik zat rechtop in bed! Vorige keer dachten we nog: 'dit zal wel onweer zijn'. Maar nu wisten we het meteen; 'het is te mooi weer voor onweer'. We liepen naar de achterkamer en zagen een rookpluim boven de woning hangen."

Terwijl de buurvrouw - vlak voor het gesprek met NH Nieuws - boodschappen wilde doen, stond zij toch even perplex. "Ik liep net naar de schuur om mijn fiets te pakken en zag tot mijn verbazing dat gewoon mijn hele schuurdeur kapot is. Ook het hele glas, met ijzerdraad erin, is gewoon gebroken." En dat is niet alles, want in haar huis liggen de luchtroosters bij de ramen op de vensterbank. "Iedere keer denk ik weer; daar gaat een raam. Ik ga straks even naar de politie om dat te melden, want ik moet ook weten hoe ik dat moet regelen."

Ook geven beide buurtbewoners aan dat de camera's, die na de vorige explosie waren geplaatst, net zijn weggehaald. "Afgelopen vrijdag hebben ze die dingen verwijderd en nu is het weer raak", aldus de buurvrouw. "Ze hebben ze inderdaad weggehaald vorige week vrijdag", bevestigt Jaap.

Zowel de politie als de gemeente hebben nog geen antwoord kunnen geven op de vraag of die inderdaad zijn weggehaald. Het onderzoek is nog in volle gang. Woningcorporatie Woonwaard laat weten dat consulenten de buurt ingaan en in gesprek gaan met bewoners. Ze willen op deze manier overleggen en inventariseren over wat de beste stappen zijn om nu te ondernemen. Ook zij willen een veilige buurt voor de bewoners. "Bij degenen die niet thuis waren is er ook een kaart in de bus gegooid, om te vragen of ze contact met Woonwaard willen opnemen of vragen hebben. We willen er ook graag voor de buurt zijn en in contact komen", aldus woordvoerder Eva de Vries.
Pin It
Bekeken: 2548x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/