De D-jongens (<14 jaar) van AV Hera uit Heerhugowaard zijn afgelopen weekend tweede geworden tijdens de landelijke teamfinales in Rotterdam. Naast de grote A-finale voor de Top 12 uit de drie voorronden, waren er ook nog drie finales voor de teams op de plekken 13 t/m 48. De Hera C-jongens (<16) werden derde in de B-finale in Amsterdam, maar de D-meiden hadden helaas een uitvaller, waardoor een plek onderin restte. De C-meiden werden verrassend derde in de C-finale te Emmeloord.

Hera is klein vergeleken met atletiekclubs uit de grote steden, maar heeft toch regelmatig juniorenteams die hoog scoren en meermalen is het podium gehaald. De zeven D-jongens maakten kans, maar het zou erg spannend worden. Zeker met het onstuimige en - zeker in Rotterdam - natte weer. Na een nagelbijter van een wedstrijd veroverde Hera het zilver met slechts een paar puntjes op de nummer drie.

Zeb Tesselaar verzamelde weer de meeste punten van het negenkoppige team. De allrounder stootte 12,67m met de kogel, liep daarna 1:31,06 min. op de 600m en sloot af met 10,25s op de 80m sprint. Ook Tije Jillings en Mike Best verzamelden veel punten met hun prestaties. Tije liep 13,98s op de 80m horden, sprong 1,55m hoog en wierp de speer naar een voor hem iets mindere 29,93m. 1e jaars D-junior Mike Best nam deel aan de 4x80m estafette om vervolgens 4,57m ver te springen en op de 80m te finishen na 11,27s.

De C-jongens hadden de B-finale kunnen winnen, maar de grote puntenpakkers waren niet fit. Twee kampten met kwaaltjes en eentje had er net een schoolreis in Oostenrijk op zitten. Wat dat betreft was de derde plek nog een net resultaat. De C-meiden pakten verrassend de derde plek in de C-finale. De D-meiden presteerden in het algemeen redelijk tot goed, maar door knieklachten zorgden voor een uitvaller en daarmee restte een klassering onderin de B-finale in plaats van de middenmoot.
Pin It
Bekeken: 1260x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/