Dijk en Waard wil samen met sportverenigingen het probleem van rondslingerende blikjes aanpakken. Door het lanceren van de campagne Blikvrij hoopt de gemeente dat er minder blikjes in de natuur terechtkomen. Voetbalclub SVW’27 uit Heerhugowaard heeft zich als eerste sportvereniging aangesloten bij de campagne.

Blikjes vormen een van de meest gevonden vormen van zwerfafval. Het gevaar van de blikjes is dat ze bij het maaien van bermen kapot gaan en in scherven in het maaisel belanden. Dat is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar omdat het maaisel ook wordt gebruikt als veevoer wordt het jaarlijks ook duizenden koeien fataal.

Het doel van Blikvrij is om door promotiematerialen en berichten voor de website en social media van de club aandacht te vragen voor blikjeszwerfafval. De campagne moet er toe leiden dat er minder blikjes in de natuur belanden. "Vaak wordt na de training of wedstrijd gedronken uit een blikje, wat later op de grond of in de berm wordt gegooid. Dit moet anders", schrijft de gemeente in een bericht. Sportverenigingen kunnen zich aanmelden of om meer informatie vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 974x
https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/