Wie vrijdagochtend naar de bibliotheek van Heerhugowaard ging om een boek te lenen kwam voor een grote verrassing te staan. Want Taalcafé Heerhugowaard bestaat 10 jaar en dat werd groots gevierd met hapjes, drankjes, slingers en ballonnen. Wethouder John Does was aanwezig en trapte het feest af met een toespraak. "Je mag er best bij stil staan dat dit al 10 jaar door vrijwilligers wordt gedaan."

"Zolang het nodig is blijven we dit doen, er komen er altijd mensen die de Nederlandse taal willen leren", vertelt Hilde Luken, vrijwilliger van het Taalcafé en organisator van het jubileumfeest. Het is daarom ook belangrijk dat gevierd wordt dat het hier al 10 jaar kan, volgens Hilde.

Om anderstaligen gelijke kansen te bieden is het Taalcafé een belangrijke plek om Nederlands te leren.  Grana, gevlucht uit Afghanistan, bedankte iedereen voor de taallessen. Zij is nog maar negen maanden in Nederland en spreekt al een aardig woordje Nederlands. Grana was biologie lerares en van plan om ook in Nederland aan de slag te gaan als docente. Voor deze vrijwilligers is het ook een verrijking, vinden ze zelf. Zij leren van alles over andere culturen.

Hilde genoot van het jubileumfeest, maar was ook wel een beetje zenuwachtig over het verdere verloop. Er was in ieder geval één bezoeker die het naar haar zin had: "Ik vind het een leuk feest."
Pin It
Bekeken: 1213x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/