Het is een zaterdagochtend als alle anderen, maar toch zo anders voor de G-voetballers van HOSV Friends uit Opmeer. Want hoewel er ook deze dag 'gewoon' gevoetbald gaat worden, gebeurt dat vanaf nu zonder de altijd goedlachse Jasper uit Heerhugowaard. Hij overleed vorige week na een ongeluk op een zorgboerderij in Spierdijk. Vrijdag namen zijn voetbalmaatjes op indrukwekkende wijze afscheid van hun ploeggenoot.

Een week geleden. Op de velden van HOSV komt een appje van Remco Smit binnen. Hij is naast vader van Jasper ook de keeperstrainer van het team. Het is een verzameling woorden die je niet wilt ontvangen. Maar het scherm kent geen mededogen. De Heerhugowaardse Jasper Smit is op 22-jarige leeftijd overleden. 'Hun' Jasper. Zomaar. "Een dom ongeluk", noemt Nico van Caspel het in gesprek met mediapartner NH Nieuws.

Door het nieuws verliest de zaterdagochtend van HOSV Friends plots haar onschuld. Het voetbalveld vult zich met tranen en ongeloof. Toch ontstaat er ook iets moois in de hechte groep, als een ploeggenoot even later in de kantine gaat staan. "Laten we allemaal gaan staan en aan Jasper denken", klinkt het resoluut. Gevolgd door de stilste minuut in een voetbalkantine ooit.

Als coördinator van HOSV Friends is Van Caspel nauw betrokken bij het team, waarvan ook zijn dochter Saakje onderdeel uitmaakt. Zij heeft net als Jasper het Syndroom van Down. Jasper kende hij al zeker 10 à 12 jaar. Een voorzichtige glimlach breekt door bij het benoemen van zijn karaktertrekken. Jasper: een open, vrolijke jongen. Een beetje een rauwdouwer in het veld, soms ook wel een kwajongen. Maar met een hartje van goud. En voor iedereen was er altijd tijd voor een knuffel. "Het was een fantastische gozer."

Zes dagen later staan ze er weer als groep. Nu bij de uitvaart van Jasper, in zijn woonplaats Heerhugowaard. Een uitgebreide groep belangstellenden begeleidt Jasper van zijn huis naar het uitvaartcentrum. Daar leggen ze iets bij hun ploeggenootje, van een mooie bloem tot een kunstwerkje. Wat volgt is een meer dan indrukwekkend afscheid.

En nu is het weer zaterdag. Een gewone zaterdag, die toch zo ongewoon aanvoelt. Want HOSV Friends moet vanaf nu verder zonder de grapjes van Jasper. "Ik weet zeker dat we nog heel vaak aan hem zullen denken."
Pin It
Bekeken: 2968x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/