Gemeente Dijk en Waard gaat nog meer hulp aan huis bieden om energie te besparen. Dat doet de gemeente doormiddel van een Fixteam en extra energiecoaches.

Veel inwoners hebben te maken met een veel hogere energierekening en sommigen komen daardoor ook echt in de problemen. Gemeente Dijk en Waard zet sinds april energiecoaches in die particulieren advies geven over het verduurzamen van hun huis. Naar de energiecoaches is zoveel vraag dat er een wachtlijst is ontstaan. Voor extra coaches gaat de gemeente een samenwerking aan met Wonen Plus Welzijn. De stichting gaat de werving, training en coördinatie verzorgen. Wonen Plus Welzijn heeft veel ervaring met de coördinatie en ondersteuning van vrijwilligers.

Naast extra energiecoaches zet de gemeente een Fixteam in. De teamleden worden gestuurd naar een aantal buurten met een verhoogd risico op energiearmoede. Ze bellen aan, na een aankondiging per brief. Ze nemen desgewenst direct maatregelen, zoals het dichten van kieren, het aanbrengen van radiatorfolie en het vervangen van oude lampen door energiezuinige LED-lampen. Er is gemiddeld 150 euro beschikbaar per huishouden en het doel is om 100 woningen aan te pakken.

Gratis een afspraak maken voor bezoek van een energiecoach kan via duurzaambouwloket.nl/energiecoach. (foto: Zain Ali / Pexels)
Pin It
Bekeken: 748x