Donderdagmiddag is een Alkmaarse automobiliste ernstig gewond geraakt tijdens een ongeval op de A9. Rond 12:20 uur botsten meerdere voertuigen op elkaar ter hoogte van Velsen-Zuid, waarbij de 34-jarige vrouw bekneld raakte. Nadat de brandweer haar bevrijdde is ze naar het ziekenhuis vervoerd. Een betrokken bestuurder uit Sint Pancras werd aangehouden.

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar het ongeval. Hiervoor is ter plaatse technisch- en sporenonderzoek gedaan, zijn alcohol- en drugstesten afgenomen en zijn meerdere getuigen gesproken. Alle betrokkenen is slachtofferhulp aangeboden. De politie heeft één van de betrokken bestuurders, een 34-jarige man uit Sint-Pancras, aangehouden verhoord. Dit is echter onderdeel van het protocol, de politie meldt niet of hij (nog) ergens van wordt verdacht.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar eventuele dashcam-beelden van het ongeluk en getuigen die nog geen verklaring hebben afgelegd. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Beelden kunnen via politie.nl worden geüpload.

Het verkeersongeval zorgde voor een fikse file richting Alkmaar. Rond 15:30 uur meldde de ANWB zo’n 7 kilometer file, goed voor bijna 50 minuten vertraging. Om de file sneller op te laten lossen zou de brug over het Zijkanaal C tot na de spits niet worden geopend voor de scheepvaart, maar rond 16:30 uur was de doorstroming weer op gang. (foto: Rijkswaterstaat)
Pin It
Bekeken: 6515x