Cool kunst en cultuur organiseert in samenwerking met een initiatiefgroep vanuit Geriant een cultureel programma onder de naam 'Dementie... en toch een fijne dag!' Het programma bestaat uit voorstellingen, workshops en films voor mensen met dementie en hun naasten.

Zorginstelling Geriant ging de afgelopen tijd met een aantal mensen in gesprek. Zo dachten ze samen na over hoe je het leven leuk houdt als er geheugenproblemen zijn. Het resultaat is een samenwerking met Cool.

De kaartverkoop van het culturele programma over dementie is inmiddels van start gegaan. Op vrijdag 21 oktober is Gerard Alderliefste te gast in het theater. In 2005 bracht hij samen met Ramses Shaffy en Liesbeth List een nieuwe versie van 'Laat me' uit. In Cool vertelt hij over zijn bijzondere vriendschap met Shaffy, die de laatste jaren van zijn leven leed aan het syndroom van Korsakov.

Het programma heeft niet alleen een muzikale middag met Gerard Alderliefste, maar ook Ed Struijlaart, Maartje de Lint en De Jordaan Zingt komen langs in Heerhugowaard. Theatermaker Adelheid Roosen sluit de serie op dinsdag 13 december af met een portret van haar moeder met Alzheimer.

Meer informatie over het culturele programma 'Dementie... en toch een fijne dag!' is te vinden op de website van Cool.
Pin It
Bekeken: 707x