Het Eendenmuseum in Andijk heeft er een blikvanger bij. Dit keer geen bijzondere 2CV maar de auto van superheld Batman. De Heerhugowaardse ondernemer Edwin Groen kocht de Batmobile op een autoveiling in Monaco. "Het is een vreemde eend in de bijt, maar erg mooi om in de collectie te hebben."

De Batmobile, een omgebouwde Lincoln, werd in de jaren 60 gebruikt in de tv-serie van Batman waarin Adam West de hoofdrol speelde. Groen kocht de auto eigenlijk min of meer per ongeluk. "Ik was het niet van plan, maar toen hij voorbij kwam stak ik toch mijn hand op en had ik hem", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws.

Dat terwijl het Eendenmuseum in Andijk - de naam zegt het al - vol staat met honderden eenden van verschillende pluimage. Toch kon Groen de verleiding niet weerstaan om de iconische wagen op de kop te tikken. "Ik had vroeger ook een Dinky Toy van de Batmobile en de serie vond ik prachtig."

Voor minder dan 50 duizend euro werd Groen de eigenaar van de Batmobile. De auto staat nu te pronken voor de deur van het museum en trekt volgens beheerder John Karsten heel wat bekijks. "Veel mensen komen even langs om een foto te nemen of ze willen even in de auto zitten. Daar doen we nooit zo moeilijk over."
Pin It
Bekeken: 1809x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/