Het plotselinge verdrinken van de 21-jarige Enzo uit Sint Pancras was een grote schok voor zijn familie. In een speciale aflevering over het herdenken van dierbaren spreekt NH met zijn nabestaanden. "Ik besef me nu pas hoe alert en op mijn hoede ik altijd ben geweest."

Dinsdag zijn er in Heiloo opnames met Joris Linssen waarin mensen in gesprek kunnen met de presentator en een kaarsje voor een dierbare kunnen opsteken. De opnames vinden plaats in Onze Lieve Vrouw Ter Nood aan de Kapellaan van 13:00 uur tot 16:00 uur en worden uitgezonden op 1 november. In diezelfde aflevering gaat NH Nieuws-verslaggever Carolien Hensbergen in gesprek met de nabestaanden van Enzo Spilker. De 21-jarige had epilepsie en viel na een aanval in het water, in de tuin van zijn oma.

"Ik had hem al een tijdje niet gehoord en dacht; wat raar, wat is hij nou aan het doen? Ik liep naar achter en daar lag hij", vertelde de 80-jarige vrouw destijds. Nu spreken we opnieuw met Idze en Marjolein, de ouders van Enzo. "Wij maakten ons heel veel zorgen. Hij kon het overal krijgen, bovenaan de trap, onder de douche of in het verkeer. Enzo was daar zelf veel minder mee bezig. Ik heb hem wel eens een filmpje laten zien van zijn aanval, van wat wij zien. Daar schrok hij best wel van. Hij vond het heel vervelend voor ons en hield ook echt rekening met onze angst."

Ook deelt zijn tweelingbroer Jero herinneringen, net als zijn collega Mark van een Waardse bloementeler. "Na het overlijden van Enzo besef ik pas hoe alert en op mijn hoede ik altijd ben geweest. Het hoeft opeens niet meer, terwijl ik dat zo graag nog wilde doen. Die angst is nu vervangen door verdriet. De angst is weg, maar we hadden dit nooit verwacht, nooit", aldus zijn ouders.

De uitzending over Enzo en alle verhalen uit Noord-Holland is op 1 november op NPO 2 van 18.30 tot 19.00 uur te zien bij KRO-NCRV.
Pin It
Bekeken: 11256x