Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de fractie van Forum voor Democratie in Dijk en Waard onder een andere naam doorgaat, maar voormalig fractielid en nu fractievoorzitter Rob Lute steekt daar een stokje voor, hij blijft bij Forum en zit dus ook voor FvD in de gemeenteraad. "Ik ben voor het blok gezet door fractievoorzitter Carmen Bosscher en Dennis Koopman. Het persbericht stond al klaar. Ik heb daarop direct contact opgenomen met het bestuur. Ik heb Carmen en Dennis nog proberen te overtuigen, maar dat mocht niet baten", vertelt Lute aan Dijk en Waard Centraal. "Als ze met het bestuur hadden gepraat, wat Carmen dus nooit heeft gedaan, was dit allemaal niet nodig geweest."

Maar voor fractievoorzitter Carmen Bosscher is het klip en klaar. Volgens haar is recent de samenstelling van het lokale bestuur onrechtmatig (zonder medeweten en stemming van de fractie, red.) veranderd en wordt een verplichte basiscursus niet vergoed. "Het gaat hierbij om tweeduizend euro per persoon, maar we krijgen als fractie maar 2.200 euro per jaar voor trainingen en cursussen." Daarnaast kreeg de fractie onlangs te horen dat de bankrekening – vooralsnog tijdelijk – naar het kantoor in Amsterdam zou verhuizen. "Voor mezelf heb ik besloten dat dit geen zuivere koffie is. Ik kan er niet achterstaan en vorige week donderdag hebben we als fractie besloten om te stoppen met Forum voor Democratie", zo benadrukt ze nogmaals.

Vrijdag belde Rob Lute haar. "Hij zei dat Forum vergevingsgezind was en ik nog terug kon. Ik begreep er niks van. We hadden het al eerder binnen de fractie over twijfels bij de werkwijze van Forum. Donderdag werd het besluit om te stoppen in samenspraak genomen. Dennis zei gelijk dat hij meeging in mijn gedachtegang en Rob twijfelde wat. We hebben een persbericht met en zonder Rob gemaakt, maar hij wilde toch mee. Hij werd emotioneel en zei dat we samen zouden blijven." Dat liep dus anders en volgens Bosscher stond Lute zondag plotseling voor haar deur. "Ik kreeg allemaal verwijten, terwijl ik dinsdag nog appjes kreeg dat hij trots op me was."

Naar eigen zeggen merkt Bosscher dat ze na het terugtreden tegenstand uit de partij krijgt. "Er zijn lijntjes uitgezet. Mensen zijn geïnstrueerd om niet met mij te praten."

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in november vorig jaar behaalde Forum voor Democratie drie zetels. Het was landelijk gezien het beste resultaat voor Forum voor Democratie bij de gemeenteverkiezingen. Daarmee kwamen fractievoorzitter Carmen Bosscher, Dennis Koopman en aanvankelijk Thomas Groot in de raad van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Groot besloot in maart om te stoppen omdat het hem meer tijd kostte dan gedacht en Rob Lute kreeg zijn zetel. Donderdag maakte de fractie echter bekend niet verder te gaan als Forum voor Democratie. Inmiddels is dat dus weer herroepen en blijft Rob Lute toch voor Forum voor democratie in de raad. Carmen Bosscher en Dennis Koopman gaan door als Lijst Bosscher.

Pin It
Bekeken: 2466x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/